Évzáró 2020. 06. 15.

Kedves Gyerekek, Szülők, Hozzátartozók, Kedves Kollégáim!

Most nem tudom úgy kezdeni évzáró beszédemet, ahogy általában szoktam, hogy egy pillanat alatt eltelt ez a tanév, …. mintha tegnap mondtam volna ki, hogy a tanévet lezárom.

Ez a tanév teljesen más volt, mint amit megszoktunk. Valami olyat kellett átélni, amit még soha. A tanév elején minden ment a régi kerékvágásban. Vidám Halloween, megható karácsony, farsang, ovisok felvételije, palacsintanap, beindult az iskolarádió.

Aztán elérkezett március 13. amikor bejelentették, hogy a világjárvány miatt március 16-tól át kell állnunk a digitális oktatásra.

Először a Skype adta lehetőségekkel próbálkoztunk, ami más iskolákhoz képest is óriási eredmény volt, hiszen apróbb zökkenőkkel, de beindult nálunk a digitális oktatás.

Köszönet Pásti Zoltánnak a fenntartó elnökének és kollégáim nyitottságának, gyorsan elsajátítottuk és beletanultunk a Google Classroom adta lehetőségekbe. Ez már egy sokkal zártabb, átláthatóbb rendszer volt.

Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy naponta láthattuk egymást, beszélhettünk egymással, de ez mégsem az, amikor a normál hétköznapokban 6-8 órában együtt nevethetünk, együtt sírhatunk.

Mindannyiunknak kimaradt az iskolás évekből ez a közel 3 hónap.

Ha különbséget lehet tenni, kinek milyen nehéz volt ez az elmúlt 3 hónap, az elsősöket emelném ki, akik idén éppen, hogy beléptek az iskolába és egy sokkal nehezebb úton kellett elsajátítaniuk mindazt, ami szükséges a 2. osztályhoz.

A negyedikeseket azért említeném meg, mert 4.-ben a 2. félév már a búcsúról szól, az alsó tagozattól, a tanító néniktől, akiknek a szárnya alatt voltatok 4 évig.

De talán a legsúlyosabban a 8. osztályosokat érintette ez a tanév.  A 8. osztály a felvételiről, az angliai útról, a ballagásról, a nyelvvizsgáról, a bankettről a búcsúról szokott szólni. A sok kimaradt élmény miatt nem akartuk, hogy a ballagás is kimaradjon az életetekből. Sajnos a máltai utat nem tudjuk pótolni, de remélhetőleg a nyelvvizsgát többen sikeresen veszitek majd júliusban.

Nagyon sok verseny elmaradt, de azért van néhány, amivel dicsekedhetünk:

Janikovszky Éva meseíró pályázaton: Varga-Petrov Dóra 1.o. különdíjas lett

Pest megyei Diákolimpia Sakk csapatversenyen: Ónody Olivér, Lengyel Ábel, Drexler Kamill, Ónody Nimród 6.helyezett

Bolyai matematika versenyen 4.o.: Horváth Tamás, Pászti Fanni, Tóth Zsófia Elza, Csek Boglárka/ csapatban 21. helyezett

7.o.: Damjanovic Rebeka, Toma Lili, Eichardt Zita, Merchatali Chiara 22.hely

Zrínyi matematika versenyen magas szintű eredményt ért el: Horváth Tamás az iskolában a legjobb 98 ponttal, Tóth Zsófia Elza a második legjobb 96 ponttal

Barna Panna Ritmikus gimnasztika szabadidő, Országos bajnokság, Duó, 2. hely

Horváth Tamás korosztályos dzsudó versenyen arany és bronz fokozat.

Zempléni Marcell és Lengyel Ábel a Szári Mihály Zongoraversenyen 1. helyezést, arany fokozatot kapott a korosztályában.

Molnár Zita 8.o tanulónk a kistérségi matekversenyen 3.helyezést ért el.

Angol vers és prózamondó verseny:

5.o.  I.hely Nikolin Márk, Kis Benedek, II.hely Golecász Eleni

6.o. I. hely Király Lili, II.hely Szabadka Lilla, Kapitány Zsófia

7.o. I. hely Kerékgyártó Zsófia, III.hely Damjanovic Rebeka, IV.hely Czintula Dalma

8.o. II.hely Bende Dorka, IV.hely Illés Áron

A digitális oktatásnak jótékony hatása is volt, több kitűnő tanulónk lett, minta a megszokott, ezúton gratulálok nekik. A jutalomkönyvet a bizonyítványhoz megkaptátok.

Mielőtt lezárom a tanévet, szeretném megköszönni azoknak a szülőknek, akik 8 évig segítették iskolánkat, 8 éven keresztül hozzánk járatták gyermeküket:

Bende Dorka édesanyjának

Filep Márk édesanyjának

Jónás Családnak

Lósits családnak

Sztvorecz Zsuzsának az elnökségi munkáját.

Kedves 8. osztályosok!

Elsős osztályos korotoktól végig követtem iskolai éveiteket. Be kell látni nem mindig voltatok könnyű helyzetben, hiszen alsóban sem egy tanító nénivel dolgoztatok együtt és felsőben is osztályfőnökváltás történt. De Ti ezeket az akadályokat nagyon toleránsan, felnőttekhez méltó alkalmazkodással vettétek.

Senki nem vetheti a szemetekre, (főleg az utóbbi 2 évben) hogy tőletek visszhangzott az iskola, túl pörgősek lettetek volna. Egy zárt, csendes közösséget alkottatok, akik nagyon jól megvoltatok egymás társaságában. Kívánom nektek, hogy a következő iskolátokban is találjátok meg a barátaitokat, érezzétek meg a tudásvágy örömét. Kívánom, hogy a boldog diákév folytatódjon a középiskolában is.

Ha tehetitek, látogassatok meg minket, amikor csak tudtok.

Vigyázzatok magatokra!

A 2019/2020-as tanévet ünnepélyesen bezárom.

Évzáró