Járványügyi intézkedések

Kedves Szülők!

A Kormány döntése alapján, hétfőtől (2022. 03. 07.) a maszk használata nem kötelező, így az iskolánkban sem. Reggeli érkezéskor a gyermekek hőmérsékletének mérésétől is eltekintünk. A szeptemberi intézkedés lép életbe, miszerint reggel a tanórák védelmében a gyermekeket csak a kapuig kísérheti a szülő. Délután bejöhet a hozzátartozó a tanulóért, de kérjük, hogy az épületben való tartózkodást, a szükséges időre korlátozzák le!

  1. Ha egy tanulónál igazolódik a Covid-19 fertőzés, a tanuló 7 nap karanténba kerül. Ezután akkor kerülhet vissza a jelenléti oktatásba, ha már 3 napja nincsenek tünetei és a tünetektől számított 5. napon negatív gyorsteszttel bír.
  2. Ha egy osztályban Covid-19 fertőzött gyermek van, az osztály azon tagjai, akik oltottak (akár 1 oltással is) jöhetnek jelenléti oktatásra. Akik nem oltottak, 5 napra csökkent a karantén idejük.
  3. Ha a gyermekkel egy háztartásban élő szülő fertőződött meg a Covid-19 betegséggel, akkor az oltott gyermek jöhet jelenléti oktatásra, ha nem oltott a gyermek, 7 nap karanténra kötelezett.
  4. Az EMMI már nem rendel el osztálynak online oktatást, mindenképpen a jelenléti oktatás működik az oltott gyerekeknek.

Ezek a járványügyi eljárások 1.- 8. osztályig minden évfolyamra egyaránt érvényesek!

Vigyázzunk egymásra!

Kovácsné Szomolányi Erika

intézményvezető

Hírek